Inloggen

Inlognaam: 
Wachtwoord: 

Overlijden Jan Smits   |   09.04.2014

Afgelopen maandag kregen wij het vreselijke bericht dat geheel onverwachts "onze Jan" Smits overleden is.

Jan speelde al vanaf de oprichting bij de Hofkapel, eerst klarinet en later (gedwongen door lichamelijke klachten) saxofoon. Deze overstap van instrument was voor Jan niet zo een groot probleem, Hij was een Muzikant met een hoofdletter "M".

Wanneer de leider er eens niet was, nam Jan de repetitie over. Hier waren de overige leden niet altijd blij mee, omdat het ene na het andere "lastige" nummer dan gespeeld werd, pauze??? echt niet!

Bij optredens, zoals ook in Bingen, stonden toeschouwers altijd enigszins raar te kijken wanneer wij aankwamen met Jan achter de rollator en hij dan wanneer wij begonnen te spelen deze rollator aan de kant zette en heerlijk mee begon te spelen.

Naast de Hofkapel heeft Jan ook nog jaren meegewerkt aan het bouwen van onze wagen. Hij was onderdeel van de las-ploeg, toen we nog in Weurt onze wagens bouwden, u zult begrijpen dat zij de basis en constructie van de wagens vervaardigden. Mede door zijn inspanningen hebben we menig prijs binnen weten te halen.

Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan met anekdotes, ik ken Jan dan ook al mijn hele leven. Ondanks het "grote" leeftijdsverschil zagen we elkaar als vrienden. Dat zegt denk ik al genoeg over de persoon die Jan was.

Jan, ik heb altijd met groot respect naar jou gekeken.

We zullen je missen, muzikaal maar vooral als vriend!


Benito Kleinschiphorst
Schout van CV De Waoterjokers

 

Categorie: Lief en Leed

naar het nieuwsoverzicht ...


onze Sponsoren