Inloggen

Inlognaam: 
Wachtwoord: 

Geschiedenis 2015 - 2016

Dit seizoen is besloten de constructie van de contributie te veranderen. Voorheen had een lid recht op 12 consumpties per seizoen, maar door de stijging van de consumentenprijs op lange termijn is dit financieel niet meer te verantwoorden. Hierdoor is de contributie vastgesteld op €1,50 per maand (of €18,- per jaar). Wel worden leden in de gelegenheid gesteld om naast hun lidmaatschap een spaarpot te creeëren. Dit zal eenmaal per seizoen worden uitgekeerd in WICO-Knotsen. Het in te leggen bedrag mag ieder lid voor zichzelf bepalen.

De ledenpas met documentatiesysteem wordt dit jaar aan onze Burgerij geïntroduceerd. Hierbij hoeft een lid van onze vereniging nooit meer toegangskaarten op te halen of uit te printen. De ledenpas (voorzien van streepjescode) fungeert voortaan als toegangsbewijs en hiermee kunnen ook de consumptiemunten worden opgehaald.

Via de website kunnen de leden van de Burgerij vanaf dit seizoen inloggen met een eigen gebruikersnaam en wachtwoord, waarmee ze toegang krijgen tot verenigingsdocumenten. Bovendien kan men met behulp van deze optie hun eigen gegevens m.b.t. de ledenadministratie zelf bij- en onderhouden.

De tweede pronkzitting in de Biezantijn heeft dit jaar het motto: Souvenirs. Het podium kreeg een nieuwe opstelling, wat ten goede kwam voor het publiek en rekwisieten. Ook werd de wijkzitting zeer goed bezocht. We hebben zelfs een kaart ontvangen van de bewoners van Griffioen, waarin zij onze vereniging bedankt voor de zeer geslaagde middag.

De Waoterjokers hebben dit seizoen een Oostwagen gekocht, om de Missie en Visie nóg verder te kunnen uitdragen. Omdat wij deze wagen uitlenen aan de Knotsenmarij tijdens de stadsoptocht, hebben wij in ruil daarvoor ook het oude vrachtwagentje van de Technische Commissie kunnen overnemen.

Ook zijn wij met de stadsoptocht in de prijzen gevallen. De loopgroep werd tweede in de categorie Loopgroepen. Onze praalwagen won samen de loopgroep de felbegeerde "Mottoprijs".

Hans en Anneke Schiebergen (beiden lid van de Burgerij) vormden voor dit seizoen het "Boeren Bruiloftspaar" van Knotsenburg. Wij als Waoterjokers wilden hier aan bijdragen door extra cachet te geven aan de stoet van het Valkhof naar de Grote Markt. Door de hevige regen die ochtend is dit idee letterlijk in het water gevallen. Hierdoor hebben wij dit geheel enigszins kunnen verplaatsen naar het Marikenpaleis.

Er werd dit jaar voor de eerste keer, door meerdere verenigingen een Knotsenburgse Kindermiddag georganiseerd in de Waotermolen, op de dinsdagmiddag van het Groot Carnaval. Naar aanleiding hiervan vond ook de ontluistering van de Jeugdprins plaats in de Waotermolen.

Henriëtte is gestopt als Schepen en Maik Jaspers is gestopt als Schatbewaarder. Robbert Jansen volgt dit seizoen Henriëtte op als Schepen en Harry van Beek volgt Maik op als Schatbewaarder.

Peter Vilier heeft ervoor gekozen om te stoppen als baanderheer, senator en lid. Robbert Jansen volgt Peter op als Baanderheer. Luke van Alst volgt Geert van Alst vanaf dit seizoen op als beheerder van de ledenadministratie.

Piet Roos heeft ervoor gekozen om te stoppen als Ingeworteld Heemraadslid en lid, in verband met zijn invaliditeit. Hij was 40 jaar senator van onze vereniging.

Geert Alwicher fungeert dit seizoen voor het laatst als Chef-Protocol van het Jeugdkabinet.

Aan het einde van het seizoen (op 10 april) is ons Heemraadslid Bart Wolf overleden.


onze Sponsoren