Inloggen

Inlognaam: 
Wachtwoord: 

Algemeen

Het motto voor de pronkzitting van dit seizoen was "De Waoterjokers Wereldwijd De Boer Op".

Ruud Kleinschiphorst werd dit seizoen Chef Protocol van de stadsprins. Ragna Kleinschiphorst was page in het kabinet van Prins Theo 4.

The Lucky Scouts besloten om niet meer verder te gaan. Na 43 jaar traden zij in november 2001 voor het laatst op, tijdens de pronkzitting.

Paul Reijnen is gestopt als senator. Ruud Gerissen werd in februari 2002 gedoopt tot senator.

Dit seizoen werd onze website gelanceerd www.waoterjokers.nl.

Toon Janssen is in november 2001 overleden.

Het bestuur heeft de invulling en aanstelling van het ere-sentriceschap en het buitengewoon senatorschap aangepast.

Tot dit seizoen was het buitengewoon senatorschap eigenlijk alleen voor muzikanten weggelegd, omdat zij het visitekaartje van de vereniging zijn,

maar niet de tijd hebben om als volledig senator te kunnen functioneren. Maar, dit kan eigenlijk voor iedereen gelden. Als je gebonden bent aan de vereniging met een taak (te denken aan geluidsman, lichtman, vaste taken in commissies, etc.) , maar geen tijd hebt voor verantwoordelijkheden van het officieel senatorschap kun je vanaf dit seizoen in aanmerking komen (op voordracht van het Dagelijks Bestuur) om buitengewoon senator te worden.

Ook het ere-senatriceschap is op de schop gegaan. Voorheen werd je tot ere-senatrice uitgeroepen als je page was geweest bij de Waoterjokers.

Dit is teruggedraaid. Waarom? Omdat men vond dat je alleen in aanmerking zou moeten komen voor het ere-senatriceschap, als je een respectabele staat van dienst hebt opgebouwd en je wegens omstandigheden gedwongen bent te moeten stoppen bij de vereniging. Het idee dat je na 1 seizoen page al ere-senatrice kon worden, vond men achteraf niet redelijk. Hierdoor hebben we dit seizoen één persoon uitgeroepen tot ere-senatrice. Dat was Paula Wegh-Kleinschiphorst.

Zij zong meer dan 30 jaar bij The Lucky Scouts en was daarmee meer dan 30 jaar verbonden met onze vereniging.

Aangezien The Lucky Scouts dit seizoen stoppen, was het gezien de persoonlijke omstandigheden voor Paula geen optie meer om door te gaan.

Er werd besloten om vanaf dit seizoen om de 11 jaar een jubileum naar buiten toe te vieren. De klassieke jubilea kunnen natuurlijk niet helemaal 

onopgemerkt blijven. Deze worden intern gevierd (te denken aan nieuwe kleding, versierselen etc). Dit heeft ook als voordeel dat je in 11 jaar meer geld

kunt sparen en activiteiten beter kunt voorbereiden, dan wanneer je het om de vijf jaar officieel viert. Dit komt de opzet van de activiteiten ten goede.

Geschiedenis 2001 - 2002


onze Sponsoren