Inloggen

Inlognaam: 
Wachtwoord: 

Geschiedenis 1968 - 1969

Algemeen

Dit seioen werd ons 5 jarig jubelium gevierd. Mede daarom veranderde er intern nogal wat! 

Doordat dit ons eerste lustrum was, werd besloten om commissies te vormen om alle voorbereidingen beter te laten verlopen. Ook werd het dagelijks bestuur uitgebreid met een 2e penningmeester en 2e secretaris.

Om het eerste lustrum uitgebreid te vieren, werd er op het schoolplein een tent neergezet voor wel 1000 man!

In februari 1969 zijn geïnstalleerd tot senator: C. Klaassen, G. Kup en T. Rutten.

J. Jansen is gestopt als senator en H. Alwicher is gestopt als adjudant.

H. Peters werd 1e penningmeester, waardoor A. Janssen 2e penningmeester werd. J. Hendriks werd adjudant en R. Kleinschiphorst ging een dubbelrol vervullen. Hij werd zowel adjudant als 2e secretaris.

Door de te grote hoeveelheid sneeuw werd de stadsoptocht dit seizoen afgelast.

Door het snel groeiende aantal leden, werd er dit seizoen een ledenstop ingevoerd. Het gemeenschapshuis kon simpelweg niet meer mensen aan. Het maximum aantal leden werd vastgesteld op 225. Het was nog wel mogelijk om je op te geven, maar dan kwam je op een wachtlijst terecht.

Dit seizoen werden maarliefst twee zittingen georganiseerd. Op 21 september 1968 stond een jubileumzitting gepland en op 9 november 1968 vond er een pronkzitting plaats.

Bij het eerste lustrum kregen alle senatoren een gekleurde onderscheiding, behalve de hofkapel. Die kregen dezelfde onderscheiding, maar dan niet gekleurd. Daardoor ontstond commotie, de hofkapel vond namelijk dat zij het visitekaartje waren van de vereniging.

Op dat moment is als een soort "Goedmakertje" het fenomeen "Buitengewoon Senator" in het leven geroepen. Behalve de hofkapel, maakte ook The Lucky Scouts hier gebruik van. In 2002 werd het Buitengewoon Senatorschap veranderd. (meer informatie hierover staat bij "De Vereniging" -> "De Structuur").


onze Sponsoren