"Hernia", onze eigen band

In 2001 is de binnen onze vereniging (en geheel Knotsenburg) bekende familieband “The Lucky Scouts” na 43 succesvolle jaren gestopt.  Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en muziek maken was voor velen toch nog de drijfveer om met iets nieuws te beginnen.  Zonder Ruud, Henny en Paula Kleinschiphorst zijn de overige leden in 2002 doorgegaan.

Door het wegvallen van Ruud, die naast de zang ook basgitaar speelde, werd in eerste instantie  onze senator Björn Alwicher gevraagd om dit op te vangen. Ook de inmiddels al bij The Lucky Scouts bekende gastmuzikant  en buitengewoon senator Stephan Verstralen sloot zich aan. Naast  zijn viool werd hij met name als toetsenist een belangrijke toevoeging.

Na veel te hebben gerepeteerd was het eerste optreden op de Waoterjokerszitting  in november 2002. Dat bleek een succes en een nieuwe loot aan onze vereniging was ontstaan.  Meerdere zittingen volgden en met o.a. hun eigen interpretatie van Hotel California van The Eagles, bliezen zij het publiek weg.

Sindsdien is er binnen de band toch het een en ander veranderd:

• In 2008 heeft Luke kleinschiphorst de rol van bassist van Björn Alwicher overgenomen en is Björn gitaar gaan spelen bij de band.
  • In 2009 heeft Kevin Koppers de rol van toetsenist op zich genomen en heeft  Stephan Verstralen een vrijere rol gekregen door de band zowel op viool als op gitaar te gaan versterken. Later is Kevin ook bij enkele nummers accordeon gaan spelen.
  • In 2011 is Kimberly van de Koolwijk de band gaan versterken met haar zangkunsten.

Ik hoor u denken: Hernia, wat een rare naam voor een band. Met de oprichting bestond de band voor 80% uit personen met chronische rugklachten, dus lag de gekozen naam eigenlijk voor de hand.

Om die geloofwaardigheid te kunnen behouden moeten de rugklachtvrije mensen, die in de tijd de band zijn komen versterken,  vooral de zwaardere spullen dragen, zodat zij op korte termijn weer een 100% rugklachtwaardige muziekband zijn.

Na het lezen nieuwsgierig geraakt en wil je Hernia een keer live horen spelen?

Kom dan met de carnaval naar onze carnavalslocatie “De Waotermolen”  aan de Molenstraat.